U bent hier

laat je verrassen

Verrassend bijleren...

Een van de nieuwste woorden in onze woordenschat is ‘me time’. Hiermee wordt de tijd bedoeld die we aan onszelf besteden, om ons beter in ons vel te voelen. Bij me-time denken we spontaan aan yogalessen, tai chi, fitness of een bezoek aan een wellness centrum. En voor de liefhebbers aan een namiddagje shoppen. Maar waarom niet eens echt iets bijleren?

 

DIGITALE FOTOGRAFIE

Je houdt van foto’s en fotograferen, je wilt meer halen uit je camera en vooral betere en mooiere foto’s nemen? In onze lessen digitale fotografie leer je je eigen camera kennen, omgaan met compositie, belichting, kleur, objectieven en scherpte. Bovendien leer je je foto’s optimaliseren met Lightroom of Photoshop.

Voor de lesocatie Berchem en Brasschaat vind je het aanbod via deze LINK.
Voor lessen in Mortsel vind je het cursuaanbod via deze LINK.

 

ICT, GRAFISCHE TECHNIEKEN EN CAD

Facebook en Instagram zijn niet meer weg te denken uit onze moderne maatschappij, maar bij jou roepen ze enkel vragen op. Wat zijn die sociale media en hoe ga je ermee om? Hoe zoek je informatie op Internet, en wat doe je ermee? Welke online diensten bestaan er en hoe gebruik je ze? Je vindt het antwoord in de cursus Internet, online diensten en sociale media.

Ligt er een nieuwe iPad of iPhone onder de kerstboom? Dan ben je vast nieuwsgierig naar alle mogelijkheden die dat toestel je biedt. Maak kennis met alle mogelijkheden, leer de apps en de camera gebruiken, leer synchroniseren via de iCloud … De cursus Werken met iPad en iPhone geeft antwoord op al je vragen.
Je hebt een filmpje gemaakt, maar je bent er niet helemaal tevreden over. Je wil graag overgangen maken, effecten toevoegen, de kwaliteit bewerken, zorgen voor ondertitels, en muziek of animaties leren maken. Maak een keuze uit onze cursussen videobewerking en verbaas je vrienden met het resultaat!

Zelfs voor een cursus 3D printen kan je bij LBC terecht! Waarover gaat die hele hype? Wat kan je allemaal doen met een 3D printer? Leer de nodige scantechnieken, 3D modelling en het opbouwen van een printbaar 3D model. Ontdek hoe je de 3D printer aanstuurt en gebruikt en optimaliseer de printparameters.

Voor een overzicht van de cursussen in Berchem, Brasschaat en Antwerpen klik je HIER.
Voor het cursusaanbod in Mortsel klik je HIER

 

START MET TAAL IN 2020

Vakantie in het vooruitzicht? Dan wil je vast nog even je taalkennis een zetje geven! Er start nog intensieve beginnerscursus Engels voor ambitieuze cursisten die snel vooruitgang willen maken. Voor Spaans kan je kiezen tussen een snelcursus - voor gemotiveerde beginners - of een introductiecursus - voor wie liever in een ontspannen sfeer voor de eerste keer met de taal kennismaakt. Ook je Frans verbeteren kan nog in de cursus Frans opfrissen, voor iedereen die beter Frans wil spreken op het werk of in zijn vrije tijd. Is je niveau al wat hoger dan kies je voor de cursus update: een praatklas voor wie zich vlotter uit de slag wil trekken. Wil je graag proeven van Portugees uit liefde voor het land en de cultuur, dan zit je op je plaats in onze cursus matinee Portugees.

De taalcursussen in Mortsel vind je via deze LINK.
Ontdek onze taalcursussen te Brasschaat, Berchem via deze LINK.
Voor het cursusaanbod talen in Antwerpen klik je HIER.

 

KANT

Wil je het eeuwenoude ambacht van kantklossen nieuw leven inblazen? Pas de oude technieken toe in een hedendaagse vormgeving waarin ook kleur een rol speelt. Wij bieden een modulaire opleiding waar je als beginner maar ook als meer gevorderde kantklosser kunt instappen. Voor meer informatie neem je contact op met de leerkracht via mail

In februari starten onderstaande modules op:

 • Op dinsdagnamiddag in Maria-Ter-Heide: Mechelse kant, Stropkant, uitbreiding Vlaanderse kant
 • Op dinsdagavond te Berchem: Vlaanderse kant, Rijselse kant, Valenciennes kant, kant vervolmaking

Interesse in deze opleiding? Klik dan HIER.

 

JAARCURSUSSEN: MODE, BREIEN  FIETSHERSTELLER

Je weet dat we ook cursussen mode, breien en fietshersteller organiseren. Nieuwe cursussen starten helaas pas in september. Nog even geduld oefenen dus!

 • MODE
  Van patroon tot afgewerkt product, dat is de weg die je aflegt in de cursus ‘kleding’. Na één jaar heb je al een stevige basis opgebouwd.
  Meer informatie? klik HIER

 • BREIEN
  Ben je een creatieve duizendpoot, maar kan je nog wat inspiratie en begeleiding gebruiken bij het breien? Beginners zijn welkom, maar ook meer ervaren breiers kunnen nog wat bijleren in de modules kleur, reliëf en creatief.
  Meer informatie? klik HIER

 • FIETSHERSTELLER
  Breng je fiets mee naar school en leer hem onderhouden en herstellen, demonteren en terug monteren. 
  Meer informatie? klik HIER