You are here

 

Vera, 54 jaar: Ik volg al heel mijn leven cursussen bij LBC: vooral talen en informatica. Na een opleiding transport- en logistiek medewerker bij LBC is het mij gelukt om op mijn 54ste toch nog een nieuwe job te vinden in de maritiem. Mijn leergierigheid en talenkennis waren belangrijke troeven.
Walter, 56 jaar: Ik ben helemaal weg van Italië en de echte Italiaanse keuken. Hoewel ik het als zelfstandig winkeluitbater heel druk heb, laat ik mijn avondje Italiaanse les niet vallen. Ik vind een taal leren in goed gezelschap gewoon veel motiverender dan zelfstudie!
Magdalena, 32 jaar: Enkele jaren geleden was het moeilijk om werk te vinden en mijn dochtertje te helpen met haar huiswerk, dus ik wilde zo snel mogelijk Nederlands leren.
Hilde, 52 jaar: Nu ik Franse les volg sta ik niet meer met mijn mond vol tanden als ik op het werk eens een telefoontje in het Frans krijg.
Abdenour, 21 jaar: Had ik mijn middelbare school maar afgemaakt! Zonder een diploma secundair onderwijs greep ik telkens naast de job. Ik heb bij LBCdan aanvullende algemene vorming gevolgd in combinatie met een opleiding boekhoudkundig bediende. Mijn baas belooft me promotie als ik ook een diploma graduaat boekhouden behaal. Voortdoen is de boodschap!
Carine, 42 jaar: Ik werk op een boekhoudkantoor en vind het belangrijk om bij te blijven in mijn vakgebied. Ik kies uit de opleidingen Boekhouden en Fiscale wetenschappen de modules die mij interesseren. De lesgevers komen uit de praktijk en weten dus waarover ze spreken. Ik krijg meer inzicht in waar ik dagelijks mee bezig ben. Echt een aanrader!
Diara, 41 jaar: Toen mijn kinderen wat groter waren wilde ik opnieuw gaan werken. Toen las ik dat LBC een infomoment organiseerde over werken in de zorgsector. Na een persoonlijk gesprek heb ik me ingeschreven voor de opleiding zorgkundige. De combinatie theorie en praktijk is echt iets voor mij. En de kans is groot dat ik na mijn stage in het rusthuis mag blijven werken!
Denise, 70 jaar: Mijn kleindochter is twee jaar geleden met Erasmus naar Spanje getrokken en heeft eerst nog wat Spaans geleerd voor ze vertrok. Nu ze van plan is met een knappe Spanjaard te trouwen, heb ik mij ingeschreven voor een dagcursus Spaans. Een nieuwe wereld gaat voor me open!
Najat, 24 jaar: Mijn eigen kleren maken, oude kleren een nieuwe look geven… Ik kan me er echt creatief mee uitleven. Mijn eigen creaties leveren me vaak complimentjes op en voor dezelfde kwaliteit zou ik in een winkel veel geld moeten neertellen.
Katrien, 40 jaar: Na een drukke werkdag ga ik graag naar de naailes, mijn hoofd komt ermee tot rust en het geeft me veel voldoening mijn kinderen te zien rondlopen in zelfgemaakte kleren. Ik heb eerst de basis naaien gevolgd want op school had ik dat nooit geleerd, nu kan ik al aardig met patronen en naaimachine overweg.
Kelly, 36 jaar: Ik heb lange tijd een fulltime job gehad waarin ik mij niet gelukkig voelde. Ik hielp daarnaast enkele uren per week in een bed and breakfast in de buurt. Toen de uitbaters van deze B&B de zaak uitbreidden met een wellness kreeg ik interesse voor massagetechnieken. Ik schreef me in voor de module lichaamsverzorging bij LBC en ondertussen heb ik de hele opleiding schoonheidsspecialiste afgerond. Ik mag zeggen dat ik mijn droomjob te pakken heb!
Anna, 30 jaar: Vroeger werkte ik fulltime in een verzorgingstehuis, een uitdagende maar zware job. De patiënten waarmee ik te maken kreeg, hadden vaak voeten die er beroerd aan toe waren. Ik vond het daarom een goed idee om met een opleiding voetverzorging te starten. Nu ben ik dankzij LBC zelfstandig voetverzorgster en combineer ik dat werk met een halftijdse job in het verzorgingstehuis.
Etienne, 61 jaar: Voor mijn werk ben ik in het verleden vaak naar het Midden-Oosten gereisd. Hoe vaker ik er kwam, hoe meer de lokale cultuur me fascineerde. Nu ben ik helemaal gebeten en verdiep ik me verder in deze wereld met mijn lessen Arabisch. Je hebt er geen idee van wat een wereld er voor je open gaat!
Daniëlla, 53 jaar: Zorgen voor andere mensen heeft me altijd aangetrokken maar studeren op mijn 50ste schrok me een beetje af. Uiteindelijk heb ik dan toch de stap gezet en ondertussen heb ik het certificaat van zorgkundige op zak. Nu werk ik met heel veel passie in het woon- en zorgcentrum hier niet ver vandaan.
Karima, 23 jaar: Al sinds mijn tienerjaren ben ik dol op kleine kinderen. Toen ik van LBC een folder in de bus kreeg over de opleiding begeleider in de kinderopvang, hapte ik toe. Het is een leerrijke periode geworden. De opleiding had veel aandacht voor de praktijk en aan mijn stage heb ik heel wat gehad - ook veel plezier! Nu werk ik in een lagere school waar ik kinderen voor en na de schooluren opvang.
Asshad, 28 jaar: Ik ben sinds enkele jaren in België. Kort na mijn aankomst hier heb ik me bij LBC ingeschreven om Nederlands te leren. Geen gemakkelijke taal voor mij maar gemotiveerd ben ik zeker! Tijdens de lessen Nederlands hoorde ik van de opleiding zorgkundige. ‘Een job met toekomst’, vertelden ze mij. Ik schreef me in en nu werk ik al een poosje in het ziekenhuis Jan Palfijn.

 

Laat ons weten hoe LBC Volwassenenonderwijs ook jouw leven heeft veranderd!

 
1 Begin 2 Voltooid